Pilot Flickbike met Havenbedrijf Rotterdam

  • FlickBike
  • Port of Rotterdam

Deel dit artikel

Havenbedrijf Rotterdam en FlickBike, startup van Mobility Lab, zijn een pilot gestart met deelfietsen in het Botlekgebied. Deze deelfietsen staan bij alle bushaltes van Connexxion in de Botlek en kunnen gebruikt worden voor het laatste stuk naar het werk.

Met de FlickBike zijn werknemers sneller op hun werk. De fiets is makkelijk uit de speciale fietsenstalling te halen en kan meegenomen worden naar het werk. Op de terugweg kan de fiets weer in het rek bij de bushalte.

Het Havenbedrijf Rotterdam maakt het voor alle medewerkers mogelijk om in april gratis gebruik te maken van de fiets. Daarna kost het gebruik van de fiets € 1,- per half uur.

Hoe het werkt

Om gebruik te kunnen maken van de deelfietsen is het nodig de FlickBike-app te downloaden.  Na aanmelding worden de beschikbare fietsen op een kaart weergeven. Vervolgens kan de fiets gereserveerd worden. Het fietsslot wordt geopend door de QR code op de fiets te scannen.

Vul tijdens de registratie op de FlickBike-app de promotiecode ACTIEHAVEN in.  Het gebruik van de fiets is dan tot juni gratis. Deelnemers in  die in deze periode deelnemen maken automatisch kans op een diner voor twee bij Brasserie La Cocotte.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
16-03-2022

Pilot Figo met gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer doet met Figo een pilot om studenten van de Haagse hogeschool via het platform toegang te geven tot meer mobilteitsdiensten in de buurt.

20-03-2022

Pilot Bun.Run met Afval Loont

Inwoners van Hoogvliet kunnen voortaan hun afval laten ophalen en inleveren via de Bun.Run app.