Pilot Flickbike met Havenbedrijf Rotterdam

  • FlickBike
  • Port of Rotterdam

Deel dit artikel

Havenbedrijf Rotterdam en FlickBike, startup van Mobility Lab, zijn een pilot gestart met deelfietsen in het Botlekgebied. Deze deelfietsen staan bij alle bushaltes van Connexxion in de Botlek en kunnen gebruikt worden voor het laatste stuk naar het werk.

Met de FlickBike zijn werknemers sneller op hun werk. De fiets is makkelijk uit de speciale fietsenstalling te halen en kan meegenomen worden naar het werk. Op de terugweg kan de fiets weer in het rek bij de bushalte.

Het Havenbedrijf Rotterdam maakt het voor alle medewerkers mogelijk om in april gratis gebruik te maken van de fiets. Daarna kost het gebruik van de fiets € 1,- per half uur.

Hoe het werkt

Om gebruik te kunnen maken van de deelfietsen is het nodig de FlickBike-app te downloaden.  Na aanmelding worden de beschikbare fietsen op een kaart weergeven. Vervolgens kan de fiets gereserveerd worden. Het fietsslot wordt geopend door de QR code op de fiets te scannen.

Vul tijdens de registratie op de FlickBike-app de promotiecode ACTIEHAVEN in.  Het gebruik van de fiets is dan tot juni gratis. Deelnemers in  die in deze periode deelnemen maken automatisch kans op een diner voor twee bij Brasserie La Cocotte.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
18-03-2022

Pilot Amber Mobility met Fontys

Afgelopen vrijdag is de pilot gestart met de elektrische deelauto’s van Amber. De BMW i3’s worden op twee Fontys hogescholen aangeboden aan medewerkers die een auto nodig hebben om naar werkafspraken te gaan.

16-03-2022

Pilot Coding the Curbs met gemeente Schiedam

Startup Coding the curbs gaat het boeken van parkeer- en laad-en losplekken testen op twee plekken in het centrum van Schiedam.