Pilot eVoltify met de Efteling

  • eVoltify
  • Efteling

Deel dit artikel

Het aantal elektrische voertuigen groeit. Het opladen van het voertuig, of dat nu een auto, fiets of scooter is, verloopt echter niet per definitie zorgeloos. Want een laadpaal is niet altijd aanwezig of beschikbaar. eVoltify laadt elektrische auto’s op wanneer het voertuig in de openbare ruimte is geparkeerd.

Met een smartphone dient de gebruiker een aanvraag voor het opladen in. Een medewerker van eVoltify laadt vervolgens het voertuig op met speciale oplaadapparatuur. De klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van een laadpaal. Deze aanpak voorkomt bovendien ‘paalklevers’. eVoltify richt zich op particuliere en bedrijfsmatige gebruikers van elektrische voertuigen, inclusief fleet owners.

Nederland, open voor smart mobility oplossingen

Het idee voor een mobiele laadoplossing is geboren in Spanje, net als Fajardo zelf. In Spanje ontmoette de innovatieve laadoplossing veel weerstand. De bureaucratie maakte het bovendien bijzonder lastig om de nodige vergunningen te verkrijgen. In Spanje heb je toestemming van de gemeente nodig om een pilot te draaien, en moet je veel mensen contacteren, die elk verantwoordelijk zijn voor een eigen deel van de openbare ruimte. ‘In Nederland zit dat heel anders,’ aldus Fajardo die 6 jaar in ons land woont en werkt. ‘In Nederland is in principe een vergunning niet verplicht. Binnen een gemeente heb je te maken met één contactpersoon voor smart mobiity die het proces faciliteert. Dat werkt prettig. Er zijn sowieso minder beperkingen op het gebied van innovatie, men staat meer open voor vernieuwing. Mensen waren direct positief over onze aanpak en gaven ons vanaf het begin opbouwende tips hoe we ons aanbod verder konden verbeteren. Bovendien verwijzen Nederlanders ons graag door naar partijen in hun netwerk die ons verder kunnen helpen.’

Dus binnenkort wordt jullie mobiele laadapparatuur daadwerkelijk gebruikt?

Fajardo bevestigt dit. EVoltify heeft al een proof of concept bij de Efteling gedaan dankzij Mobility Lab. Verschillende ondernemingen willen de laadoplossing gebruiken en EVoltify verwacht dat die de mobiele oplaadunit komend voorjaar in bedrijf nemen/plaatsen.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
17-03-2022

Pilot Envinity met RET

Envinity bouwde een luchtzuiveringsunit die schadelijke fijnstof uit de lucht kan filteren. Deze startup gaat binnenkort aan de slag met de RET in Rotterdam en Ringelberg, een touringcarbedrijf.

20-03-2022

Pilot Semiotic Labs met gemeente Rotterdam

De sensoren van Semiotic Labs monitoren momenteel de Erasmusbrug en de Binnenhavenbrug en geven het tijdig aan als onderhoud noodzakelijk is.