Huidige startups en uit voorgaande jaren

Sinds 2017 helpt Mobility Lab veelbelovende startups uit binnen- en buitenland op weg met een eerste pilot in de praktijk. Bekijk hier alle startups van Mobility Lab.

Buus Mobility

Buus is een SAAS-platform voor het organiseren en optimaliseren van shuttle services. Buus helpt managers van bedrijven om het groepsvervoer van hun werknemers te organiseren te automatiseren en zo routes efficiënt te plannen.

Opsis Emotion AI

Opsis Emotion AI helpt bestuurders bewust te maken van bijvoorbeeld vermoeidheid of emoties zoals agressie en angst tijdens het rijden. De rijervaring wordt daardoor aangenamer en vooral veiliger.

Optiyol

Optiyol biedt route-optimalisatie en onderscheidt zich daarbij door efficiënte en praktische routes autonoom te plannen en daarbij rekening te houden met de voorkeuren van chauffeurs en bedrijfsstrategieën.

Real-Time Road Inspection

Real-time Road Inspection biedt een app waarmee je vanuit je auto digitaal de actuele staat van de weg of openbare ruimte vastlegt. Dit is waardevol voor wegonderhoud dat met behulp van realtime informatie verduurzaamd kan worden.

Bia

Bia maakt slimme laadsoftware die het mogelijk maakt om het laden van elektrische voertuigen te monitoren en te optimaliseren, waardoor het laden groener wordt.

Sensor Maritime

Sensor Maritime heeft een sensoroplossing ontwikkeld waarmee het proces van aanmeren door binnenvaartschepen bij bijvoorbeeld een kade of sluis veiliger wordt.

Buurtstallingen

Buurtstallingen biedt niet op wijk- maar op buurtniveau stallingen aan gevuld met deelvervoer. Denk daarbij aan fietsen, e- bikes, deliverybikes, cargobikes en e-scooters. Zo is er voor elke buurt een passend aanbod.

Student Mobility

Student Mobility verzorgt mobiliteitsoplossingen voor internationale studenten in Nederland.

Swugo

Swugo biedt een abonnementsservice waarmee jouw bestaande fiets elektrisch wordt gemaakt en je zelf geen omkijken hebt naar het onderhoud. Door de lagere instapkosten wordt elektrisch fiesen zo voor meer mensen mogelijk gemaakt.