Wie zijn wij en wat doen we?

Waarom mobility lab?

Geef toe. Jij doet het soms ook. Vaker en verder reizen. Of pakketjes laten bezorgen. En weer retourneren. Het maakt ons leven wel zo makkelijk. Heb je er weleens bij stilgestaan dat we ons mobiliteitssysteem samen steeds verder onder druk zetten?

We hebben oplossingen nodig! Oplossingen die Nederland bereikbaar houden. Mobility Lab speurt daarom naar startups met een goed idee. We zorgen ervoor dat de toepassing ervan in een stroomversnelling komt. “Niet lullen, maar testen” is daarbij ons motto. Gedurende een jaar verbinden wij veelbelovende startups met een aansprekende eerste klant. Daar kunnen ze hun mobiliteitsinnovatie testen én bewijzen. Zodat ze impact maken op jouw dagelijkse reis! Dat doen we sinds 2017 in diverse proeftuinen in de regio’s Rotterdam, Brabant, Limburg en – sinds 2022 – ook in Utrecht.

Wat betekenen wij voor:

Startups

Ook in 2022 zoekt Mobility Lab startups met een veelbelovend idee op het vlak van systeem innovatie, gedragsverandering, klimaat en duurzaamheid, verkeersveiligheid en logistiek en de leefbare stad. Wij helpen je om je idee te ontwikkelen en te testen en we bieden ondersteuning in je zoektocht naar groeikapitaal.

Als geselecteerde startup krijg je financiële steun om een pilot te doen. Daarnaast koppelen we je aan een eerste klant. Zo kun je jouw ruwe product of dienst in een vroeg stadium testen bij de eindgebruiker. Aan het eind van het traject brengen we je in contact met potentiële investeerders om opschaling mogelijk te maken

Meer info voor startups

Launching customers

Mobility Lab zoekt overheden, corporates, mkb’s of andere organisaties met een uitdaging op mobilteitsgebied. We koppelen hun ‘challenge’ aan een van onze startups. We hebben jarenlange ervaring in het faciliteren van het matchmaking proces. Samen zoeken we naar de slimste oplossing om te gaan testen in de parktijk.

Als launching customer ga je actief met de startup aan de slag en creëer je een pilot met een innovatieve oplossing voor je mobiliteitsvraagstuk. De startup kan zijn product daarbij meteen testen in de praktijk. Zo wordt het een echt win-win verhaal.

Samenwerking

Investeerders

Mobility Lab versnelt de ontwikkeling van startups die de onderzoeksfase hebben afgerond en klaar zijn om te gaan testen. Met een Mobility Lab pilot bieden we de kans om innovatieve producten en diensten te valideren of te demonstreren. Met als resultaat dat ze weer een stap dichter bij echte opschaling zijn.

In die opschaling is de toegang tot kapitaal cruciaal. Daarom brengen we onze startups graag in contact met jou als potentiële investeerder. Je kijkt mee naar de ontwikkeling die de startups doormaken, en krijgt tijd en ruimte om te onderzoeken of er interessante proposities voor jou bij zitten. Hiermee groeien de kansen op succes, voor alle partijen!

Over ons

Onze partners

Mobility Lab wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met de volgende bedrijven en instanties:

Het Mobility Lab team

Maak kennis met het Mobility Lab team. Samen begeleiden we innovatieve startups in een programma van 9 maanden naar een eerste aansprekende klant.

Yves Frère

Projectmanager

Veerle Oostendorp

Projectmanager

Marina Meens

Communicatie & events

Pim van Houten

Brandmanager

Kees van Son

Accountmanager

Gabriëlle van Knippenberg

Accountmanager

Tim Daniëls

Accountmanager

Sam Arts

Communicatiemedewerkster

Lotte Senior

Startup Manager