Pilot Felyx met gemeente Rotterdam

  • Felyx
  • Gemeente Rotterdam

Deel dit artikel

In Amsterdam en Rotterdam bepalen de groene Felyx-scooters het straatbeeld al een tijdje. In maart 2019 sluit Den Haag ook aan met tweehonderd scooters. De elektrische scooters tellen vandaag maar liefst 50.000 gebruikers en dat worden er binnenkort nog meer.

“Felyx past goed in steden waar veel mensen verblijven binnen een relatief kleine ruimte”, aldus medeoprichter Quinten Selhorst in AD. “Eindhoven kan bijvoorbeeld een goede volgende stap zijn. In Rotterdam zien we een erg hoog gebruik per scooter. Daar zouden er nog makkelijk meer bij kunnen.” Ook internationaal ziet Selhorst groeikansen en volgend jaar kun je zelfs een abonnement op Felyx nemen.

Felyx nam dit jaar deel aan de tweede editie van Mobility Lab. De startup biedt gedeelde elektrische scooters aan op ritbasis, voor €0,30/min. Via de app kun je de dichtstbijzijnde scooter lokaliseren, reserveren en activeren. Klik hier voor meer informatie

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
20-03-2022

Pilot Parkeagle met gemeente Rotterdam

Taxichauffeurs op Rotterdam Centraal Station maken er binnenkort gebruik van. En ook het Havenbedrijf Rotterdam gaat Parkeagle inzetten op het RDM terrein.

20-03-2022

Pilot CycleSpark met Sandd

CycleSpark heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met bezorgbedrijf Sandd, dat de elektrische bakfiets van CycleSpark gaat besturen.