Pilot Figo met gemeente Zoetermeer

  • FIGO
  • Gemeente Zoetermeer

Deel dit artikel

De vijfde editie van Mobility Lab is succesvol afgesloten. Uit maar liefst 65 aanmeldingen in binnen- en buitenland werden 25 startups geselecteerd voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit. Na speeddates met meer dan 100 potentiële launching customers verzekerden 12 startups zich van een samenwerking met een eerste opdrachtgever. Tot nu toe is er meer dan 34 miljoen euro aan funding opgehaald door de 75 deelnemers uit alle vijf edities. 

Met Figo kan iedereen mobiliteitsdiensten vinden, delen en gebruiken. Het platform biedt een volledig digitale oplossing voor het delen van mobiliteit. De Haagse Hogeschool, MRDH en de gemeente Zoetermeer doen met Figo een pilot om studenten van de hogeschool via het platform toegang te geven tot meer mobilteitsdiensten in de buurt, zoals deelfietsen en deelscooters, als aanvulling op het OV.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
20-03-2022

Pilot CycleSpark met Sandd

CycleSpark heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met bezorgbedrijf Sandd, dat de elektrische bakfiets van CycleSpark gaat besturen.

16-03-2022

Pilot Mego Mobility met HUB010

Logistiek bedrijf HUB010 draait een pilot met dit nieuwe EV-deelsysteem voor vakmensen in de bouw-, onderhouds- en installatiesector.