Startups samen aan de slag met hun vraagstukken!

Deel dit artikel

Op donderdag 8 oktober kwamen startups van Mobility Lab, alumni en diverse experts op het gebied van mobiliteit en hr online samen voor de eerste Fixersessie. In deze sessie gingen ze samen aan de slag met de vraagstukken waar de startups tegenaan lopen. Zo fixen we dat!

De vraagstukken liepen uiteen van “Hoe kan een startup met weinig budget toch de juiste mensen inschakelen?” tot “Hoe kan ik slim samenwerken met overheden” tot “Hoe koppelen we commerciële deelauto-exploitanten aan sociale mobiliteit?” en “Hoe kunnen wij de Duitse automobilist bereiken?”. Al met al een waardevolle middag. Startups RLG Products en Studio Rap leerde bijvoorbeeld dat om bij een gemeente binnen te komen met jouw product of dienst, je niet ontkomt aan tenders en aanbestedingen. Maar dat een pilot je kan helpen bij een tender. Jacoba van Gastel van We-all-wheel zei: “Het is fijn om te horen hoe andere startups dingen aanpakken én om te weten dat ik op het goede pad zit!”.

Online events
Vanwege de maatregelen omtrent COVID-19 vinden alle evenementen van Mobility Lab 2020 online plaats. Zo vonden eerder al de gesprekken van de launching customers en startups plaats via digitale speeddates. De traditionele terugkomdag voor de startups werd nu dus in een nieuw jasje gestoken. Projectleider Janneke Brouwer is blij met het verloop van de eerste Fixersessie. “Het is fijn om te zien dat onze startups via deze korte sessies vooruit kunnen met praktische tips en ze gebruik kunnen maken van alle kennis en kunde binnen ons netwerk.”Houd onze kanalen in de gaten voor meer updates en evenementen.

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
18-07-2021

Cargoroo geeft Amsterdam de deelbare elektrische bakfiets: 'De markt is gigantisch'

Ze worden bij de vleet gejat: de elektrische Urban Arrow-bakfiets. Wie geen trek heeft in zulk risico, kan tegenwoordig terecht bij Cargoroo, waar je er €4,20 per uur voor betaalt. Even bellen: hoe staan de zaken ervoor, en hoe gaan zij met de boeven om?

15-09-2019

Elektrische buurtbakfiets Cargoroo live in<br>Den Haag

De elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo zijn vanaf zondag 15 september beschikbaar voor bewoners in Den Haag. In negen Haagse buurten verschijnt dit handige alternatief voor de auto in het straatbeeld.