Gezocht: startups die klaar zijn om te testen

Deel dit artikel

Na 4 succesvolle edities werd op 1 maart Mobility Lab 2021 gelanceerd. Startups met een innovatief idee op het gebied van mobiliteit kunnen zich vanaf nu aanmelden. Mobility Lab begeleidt de startups met vinden van hun eerste klant. Zo kunnen de startups hun innovatie testen in de praktijk en verkrijgen de bedrijven en/of overheden bij we ze testen nieuwe inzichten en oplossingen voor hun mobiliteitsuitdagingen.

Startups
De aanmelding voor startups is vanaf maandag 1 maart geopend. Mobility Lab zoekt naar startups die iets kunnen betekenen op het gebied van onder andere smart mobility, duurzaamheid (CO2- en fijnstofreductie), infra (duurzaam gebruik van materialen) of logistiek (binnenvaart en op de weg) én die klaar zijn om te testen in de praktijk. Mobility Lab helpt hen met o.a. een vroege fase financiering van 25.000 euro en communicatie, marketing en PR. Aanmelden kan via mobilitylab.nl.

Launching customers
Naast startups is Mobility Lab ook op zoek naar launching customers. Dit zijn partijen met een challenge op het gebied van mobiliteit, waar een innovatieve oplossing mogelijk een oplossing kan zijn. Samen met de startup gaan zij testen of ze de challenge kunnen oplossen. Allerlei soorten partijen kunnen meedoen als launching customer; overheden, werkgevers, maar ook stichtingen of het MKB. Wilt u mee doen? Neem dan contact op met yves@mobilitylab.nl.

Over Mobility Lab
Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Dit jaar sloot ook de Provincie Limburg aan. Mobility Lab is opgericht in 2017 en is actief in de regio’s Rotterdam, Den Haag en de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het programma begeleidt startups naar een eerste klant om hun innovaties op het gebied van mobiliteit te testen in de praktijk. Kijk voor meer informatie op www.mobilitylab.nl

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
04-10-2022

Nederlandse startup ontwikkelt systeem voor draadloos en contactloos laden 

Startup Mego Mobility ontwikkelde een revolutionair draadloos en contactloos laadsysteem voor licht elektrische voertuigen.

05-07-2022

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber samen verder

MyWheels en Amber bundelen de krachten en gaan de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen. Met als doel de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken.