Gemeente ’s-Hertogenbosch en Mobility Sensing verzamelen samen verkeersdata in de stad

  • Mobility Sensing

Deel dit artikel

Wat testen jullie?
Joost: “Op verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch testen wij een jaar lang met Streetsense de verkeersstroom en enkele externe factoren die ook effect hebben op het verkeer, zoals temperatuur en neerslag. Als gemeente meten wij het verkeer natuurlijk al, maar juist op een nieuwe manier te gaan meten kunnen we ons traditionele systeem verder ontwikkelen en innoveren.”

En hebben jullie al interessante inzichten opgehaald in de pilot?
Tom: “Ja zeker! Voor onze pilot in ’s-Hertogenbosch hadden we de diverse delen van de sensoren al getest, maar nu hebben we voor de eerste keer het volledige prototype van Streetsense kunnen testen in de praktijk. En de sensoren doen het goed. Tot nu toe zijn er weinig defecten. Zo zagen we dat Streetsense zich ook na periodes van intensieve regen goed houdt en er geen waterschade optreedt.” Joost: “Voor ons is het heel waardevol om op deze nieuwe manier verkeersdata in te kunnen winnen. Zo is het mogelijk om Streetsense te plaatsen op plekken waar we tot nu toe nog geen verkeersgegevens beschikbaar hadden uit onze verkeersregelinstallaties en andere meetsystemen. Zo konden we direct zien wat het het effect was van het afsluiten van een wegvak op de omliggende straten bijvoorbeeld. De informatie die Streetsense ophaalt is live beschikbaar voor wegbeheerders én je kunt op afstand instellingen aanpassen en optimaliseren. Erg handig.”

Joost, hoe is het om samen te werken met een startup?
Joost: “Het is ons goed bevallen. Voor gemeente ’s-Hertogenbosch is innovatie belangrijk. Deze pilot met Mobility Sensing past daarom mooi in dat straatje. Door de pilot krijgen we meer data over het verkeer in onze gemeente. Dit kan ons weer helpen bij het maken keuzes voor het managen van verkeer. Want we willen allemaal natuurlijk een goed bereikbaar en verkeersveilig ’s-Hertogenbosch. Daarnaast merkte ik dat het werken met startups vaak wat flexibeler is. Zo wilden wij kort na de start het aantal Streetsense devices verder uitbreiden. Tom en zijn team hebben dat toen op zeer korte termijn voor ons kunnen regelen.” Tom: “Voor ons was de samenwerking heel waardevol. Door deze pilot hebben wij nu de kans om Streetsense verder technisch te ontwikkelen en later ook op grotere schaal uit te rollen.”

Mobility Lab bracht jullie samen. Tom, hoe kijk je terug op je deelname?
Tom: “Als technische startup verzand je al snel in de inhoud en technische ontwikkeling. Maar juist door die coaching van Mobility Lab hebben wij geleerd ook te investeren in onze marketing en het opbouwen van een netwerk. En dat is net zo belangrijk als het prototype!” Meer weten? Neem eens een kijkje op https://streetsense.io

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
29-11-2022

Mobility Lab startup verzekert zich van samenwerking met nieuwe partner

De eerste samenwerking tussen startup Real-Time Road Inspection en Verkeersschool Koos van der Bilt is een feit.

10-03-2021

Inschrijvingen Mobility Lab 2021 geopend

De inschrijvingen voor Mobility Lab 2021 zijn geopend. Ondernemers die hun concept willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 5 mei aanstaande aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit.