Felyx nu ook in Wassenaar

  • Felyx

Deel dit artikel

Deelscooters nu ook in Wassenaar: ‘Trots dat ze beschikbaar zijn in mijn geboortedorp’. In Wassenaar is het sinds woensdag voor iedereen mogelijk om een deelscooter te gebruiken. De gemeente en Felyx, aanbieder van elektrische deelscooters, zijn daartoe een samenwerking aangegaan.

Wethouder Caroline Klaver-Bouman (VVD) ondertekende woensdagochtend de samenwerking tussen de gemeente Wassenaar en Felyx. Maarten Poot, één van de oprichters van Felyx, was ook aanwezig bij de handeling aan de Van Oldenbarneveltweg. Wassenaar wordt toegevoegd aan het deelgebied vanuit Den Haag. Dit betekent dat iedereen die van of naar Wassenaar wil, gebruik kan maken van de duurzame elektrische deelscooters uit Den Haag.

Trots
,,Persoonlijk ben ik er trots op dat Felyx nu ook beschikbaar is in mijn geboortedorp Wassenaar”, zegt Maarten Poot van Felyx. ,,Met het strand, Duinrell, sportclubs, winkels en straks station Voorschoten zijn er veel plekken die ideaal te bereiken zijn met onze elektrische deelscooters.”

,,Het is fijn dat de elektrische deelscooters uit Den Haag nu ook van en naar Wassenaar kunnen rijden”, vult wethouder Klaver aan. ,,Zo kan iedereen op een bewuste manier sneller van punt A naar punt B reizen en is er minder CO2- en fijnstofuitstoot in de regio.”

Bron: lees dit artikel op de website van het AD
Rechten foto: Gemeente Wassenaar

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
14-11-2021

Gemeente Roermond – Citysteps in de winterstalling

De afgelopen 3 maanden konden bezoekers aan Roermond opnieuw gebruik maken van een deelsysteem met elektrische steps.  Vijftien Citysteps stonden op drie locaties in de stad klaar voor ritjes in en om de stad; op P+R Hatenboer, de Roerkade en het Stationsplein

02-04-2019

Slimme watertaxi moet op termijn volledig autonoom door Rotterdam gaan varen

Sinds vandaag vaart er een KPN-watertaxi over de Rotterdamse Maas. Nu nog mét kapitein, maar met de ambitie om de boot op termijn autonoom te laten varen, op het netwerk van KPN.