Felyx nu ook in Wassenaar

  • Felyx

Deel dit artikel

Deelscooters nu ook in Wassenaar: ‘Trots dat ze beschikbaar zijn in mijn geboortedorp’. In Wassenaar is het sinds woensdag voor iedereen mogelijk om een deelscooter te gebruiken. De gemeente en Felyx, aanbieder van elektrische deelscooters, zijn daartoe een samenwerking aangegaan.

Wethouder Caroline Klaver-Bouman (VVD) ondertekende woensdagochtend de samenwerking tussen de gemeente Wassenaar en Felyx. Maarten Poot, één van de oprichters van Felyx, was ook aanwezig bij de handeling aan de Van Oldenbarneveltweg. Wassenaar wordt toegevoegd aan het deelgebied vanuit Den Haag. Dit betekent dat iedereen die van of naar Wassenaar wil, gebruik kan maken van de duurzame elektrische deelscooters uit Den Haag.

Trots
,,Persoonlijk ben ik er trots op dat Felyx nu ook beschikbaar is in mijn geboortedorp Wassenaar”, zegt Maarten Poot van Felyx. ,,Met het strand, Duinrell, sportclubs, winkels en straks station Voorschoten zijn er veel plekken die ideaal te bereiken zijn met onze elektrische deelscooters.”

,,Het is fijn dat de elektrische deelscooters uit Den Haag nu ook van en naar Wassenaar kunnen rijden”, vult wethouder Klaver aan. ,,Zo kan iedereen op een bewuste manier sneller van punt A naar punt B reizen en is er minder CO2- en fijnstofuitstoot in de regio.”

Bron: lees dit artikel op de website van het AD
Rechten foto: Gemeente Wassenaar

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
10-03-2021

Inschrijvingen Mobility Lab 2021 geopend

De inschrijvingen voor Mobility Lab 2021 zijn geopend. Ondernemers die hun concept willen testen in de praktijk kunnen zich tot en met 5 mei aanstaande aanmelden voor hét startup-programma op het gebied van mobiliteit.

03-12-2021

Mobility Lab: Parkeren als proeftuin

De autoverslaving van inwoners doet de wegen dichtslibben. Mobility Lab prikkelt gemeenten het vernuft van start-ups te beproeven om hun mobiliteitsproblemen en de ruimtedruk in de stad aan te pakken. Zo’n 25 gemeenten deden al mee.