Pilot Felyx met gemeente Rotterdam

  • Felyx
  • Gemeente Rotterdam

Deel dit artikel

In Amsterdam en Rotterdam bepalen de groene Felyx-scooters het straatbeeld al een tijdje. In maart 2019 sluit Den Haag ook aan met tweehonderd scooters. De elektrische scooters tellen vandaag maar liefst 50.000 gebruikers en dat worden er binnenkort nog meer.

“Felyx past goed in steden waar veel mensen verblijven binnen een relatief kleine ruimte”, aldus medeoprichter Quinten Selhorst in AD. “Eindhoven kan bijvoorbeeld een goede volgende stap zijn. In Rotterdam zien we een erg hoog gebruik per scooter. Daar zouden er nog makkelijk meer bij kunnen.” Ook internationaal ziet Selhorst groeikansen en volgend jaar kun je zelfs een abonnement op Felyx nemen.

Felyx nam dit jaar deel aan de tweede editie van Mobility Lab. De startup biedt gedeelde elektrische scooters aan op ritbasis, voor €0,30/min. Via de app kun je de dichtstbijzijnde scooter lokaliseren, reserveren en activeren. Klik hier voor meer informatie

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
17-03-2022

Pilot Tiler met Ahoy Rotterdam

Samen met startup Tiler (voorheen Fesla) deed Ahoy Rotterdam een pilot waarbij ze de oplaadtegel voor e-bikes uitprobeerden.

16-03-2022

Pilot We all Wheel met provincie Zuid-Holland

We all Wheel gaat in de provincie Zuid-Holland aan de slag met een campagne waarbij ze gebruik maken van extreme sporters en sociale media.