Emons

  • Emons

Deel dit artikel

Vervoerders kunnen binnenkort zo’n 6.000 kilo CO2 en 2.500 euro aan brandstof per jaar besparen door daken van vrachtwagens te voorzien van zonnepanelen. IM Efficiency, producent van ‘SolarOnTop’, werkt samen met een aantal grote transporteurs aan een laatste praktijkproef. Voor de commerciële introductie van SolarOnTop zijn investeerders uit Nederland en België aangetrokken. IM Efficiency verwacht in de Benelux op korte termijn zo’n 4.000 trailers van zonnepanelen te voorzien.

De laatste testcase, een praktijkproef van vier maanden in samenwerking met onder andere Vos Logistics uit Oss en Emons Group uit Milsbeek, gaat volgende maand van start. Het doel van deze samenwerking is het verzamelen van data ten behoeve van de productie en de certificering van SolarOnTop. Ook de samenwerking met partners uit het automotive netwerk wordt versterkt. IM Efficiency verhuist daarvoor haar R&D-activiteiten naar de Automotive Campus in Helmond.

Andere launching customers

Bekijk alle launching customers

Hub 010

Bij HUB010 aan de stadsrand van Rotterdam is het mogelijk om het last-mile traject met emissievrije voertuigen uit te voeren. Het bedrijf is blij met de komst van Mego Mobility. Joost de Maat van HUB010: “Op onze locatie hebben we de mogelijkheid ladingen te consolideren, tijdelijk in opslag te nemen of over te laden naar één van onze emissievrije voertuigen.”

KPN

Sinds vandaag vaart er een KPN-watertaxi over de Rotterdamse Maas. Nu nog mét kapitein, maar met de ambitie om de boot op termijn autonoom te laten varen, op het netwerk van KPN.