Student Mobility

Student Mobility verzorgt mobiliteitsoplossingen voor internationale studenten in Nederland.

Standplaats: Amsterdam (Noord-Holland) 

 

Welk product of welke dienst levert de startup?
Student Mobility verzorgt mobiliteitsoplossingen voor internationale studenten in Nederland. Hiermee wordt reizen lokaal en internationaal reizen per bus of trein aantrekkelijker gemaakt voor studenten.

Voor wie zijn de producten of diensten van de startup bedoeld?
De producten van Student Mobility zijn primair bedoeld voor studenten. Daarnaast voor medewerkers van onderwijsinstellingen, jongeren en iedereen die duurzaam door Europa wil reizen.

Welk probleem lost de startup precies op?
De boekbaarheid van internationaal treinreizen is slecht en daarnaast is er op dit moment ook geen prijsincentive voor studenten om vakantie/exchange/studiebestemmingen te bereizen met trein/bus. Onderwijsinstellingen en de Europese commissie gaan via subsidies en andere stimulansen studenten motiveren om vanaf nu bestemmingen onder de 800 KM alleen nog met duurzame oplossingen te bereizen. Student Mobility biedt een gesegmenteerd platform waarbij subsidies kunnen worden verrekend en vervoerders direct kortingen kunnen geven aan geverifiërende studenten.

Nationaal
Internationale studenten maken geen aanspraak op de bekende NL Studenten-OV waarbij studenten in het weekend of door de week gratis reizen. Door dit product zijn er geen speciale tarieven voor de studentendoelgroep en worden internationale studenten niet gefaciliteerd. Student Mobility biedt een totaaloplossing voor deze studenten waarbij korting en gebruiksgemak voorop staat.