SONAH

SONAH lost het parkeerprobleem op door slimme sensoren te integreren in infrastructuur, kantoren, huizen of producten. Het algoritme blijft zich hierdoor continu ontwikkelen.

SONAH ontwikkelt een embedded vision-sensor, die stedelijke problemen wil oplossen. We installeren de sensoren bij straatlantaarns of gebouwen om de omgeving te analyseren. Na installatie kunnen verschillende applicaties op het systeem draaien (bijvoorbeeld slim parkeren, verkeersanalyse of fietstracking).

Samen met partners hebben we nieuwe toepassingen ontwikkeld, zoals een afvaldetectiesysteem, die vervolgens beschikbaar kunnen worden gesteld aan andere bestaande klanten. Wij helpen u uw problemen te begrijpen en uw besluitvorming te verbeteren. We voldoen aan de AVG omdat we geen beeldmateriaal verzenden of opslaan.

Ons eerste klantenbestand waren bedrijven met parkeerplaatsen voor medewerkers, die hun medewerkers/klanten en bezoekers willen helpen om tijd en moeite te besparen bij het vinden van een parkeerplaats. Daarna hebben we het systeem beschikbaar gemaakt voor steden om het probleem met parkeren op straat voor burgers op te lossen en om de vraag te begrijpen en parkeerovertredingen te detecteren (bijv. bochum.sonah.xyz). Hier zijn we alleen en samen met grote system integrators als SWARCO en VINCI actief. We co-creƫren ook met partners om nieuwe toepassingen voor het open systeem te vinden (wbduisburg.sonah.xyz).

Steden groeien en veranderen in de loop van de tijd. Deze verandering is vaak moeilijk te managen en het besluitvormingsproces is een wicked problem. Daarom stapelen zich enorme problemen op in moderne steden. Zo wordt 30% van het verkeer in de binnenstad veroorzaakt door automobilisten die op zoek zijn naar een parkeerplaats. Wij helpen uw stad te begrijpen en op informatie gebaseerde beslissingen te nemen. Nieuwe technologie kan voor steden moeilijk te beheren en te organiseren zijn. Met behulp van ons partner ecosysteem kunnen we u helpen bij het plannen van projecten, het aanpassen van de infrastructuur en het integreren van de gegevens in bestaande systemen waarmee u al werkt.