Smesh-E-Axle

De Dutch-design E-Axle staat voor indrukwekkende efficiëntie en vermindert het energieverbruik doordat de beschikbare energie op de meest efficiënte wijze wordt ingezet.

Smesh-E-Axle heeft met efficiëntie als uitgangspunt de vrachtwagen aandrijflijn opnieuw uitgevonden: Compact, sterk én efficiënt.

Transporteurs en vlooteigenaren staan voor de uitdaging om uitstoot van CO², stikstof en geluid te reduceren. Om de overstap van diesel naar duurzame energiedragers te maken zoeken deze ondernemers naar vrachtwagens die rendabel én praktisch inzetbaar zijn.

Diesel vrachtwagens en vervuiling zijn synoniemen. En het is nog erger dan je denkt, want wist je dat 70% van de energie verloren gaat voordat het de wielen bereikt? En elektrische vrachtwagens verbruiken in de praktijk net zo veel energie als een diesel. Dit komt omdat deze ‘duurzame’ vrachtwagens voortborduren op een aandrijflijn die meer dan 100 jaar geleden is ontworpen, voor een diesel voertuig. Motorblok, versnellingsbak, aandrijfas en haaks naar de achterwielen. En hoe probeert iedereen het beperkte bereik op te lossen? Meer batterijen, meer waterstof en vaker en sneller tanken.

Wij hebben met efficiëntie als uitgangspunt de vrachtwagen aandrijflijn opnieuw uitgevonden: Compact, sterk én efficiënt. De gehele aandrijving, inclusief motoren en versnellingen, is volledig ingebouwd in de achteras. Alle onderdelen die weerstand en verlies veroorzaken zijn geëlimineerd en energie gaat nog maar één kant op: de juiste. Een wereldprimeur! Met weinig moeite leveren wij grote prestaties: sterker dan een diesel, 3 maal sterker dan een elektrische vrachtwagen en tegelijkertijd wordt het energieverbruik gehalveerd. En dit is slechts het begin. Smesh-E-Axle is de solide basis die het technisch én economisch haalbaar maakt om zware vrachtwagens op een duurzame manier te elektrificeren, ongeacht welke energiedrager wordt gebruikt. Maak kennis met de nieuwe norm in aandrijftechniek: Smesh-E-Axle.