SD-insights

Afleiding, vermoeidheid of een druk werkschema zorgen voor een verhoogd risico op een ongeval. SD-Insights ondersteunt medewerkers in hun rijprestatie met een online rijtraining. SD-Insights is tech startup van YES!Delft.

Voor wie is SD-Insights?
SD-Insights is bedoeld voor bedrijven die geen tools om hun medewerkers te ondersteunen in het verbeteren van rijveiligheid. Ongevallen kunnen resulteren in een verhoogt ziekteverzuim onder medewerkers, hoge (in)directe mobiliteitskosten en imagoschade. Dit kan leiden tot geweigerde marktopdrachten.

Bestaande maatregelen zoals rijtraining kosten geld en uren. Daarnaast is het effect van een training niet meetbaar en kan snel uitgewerkt zijn.

Wat is is het
SD-Insights levert een online rijtraining en verbetert zo de rijprestatie van chauffeurs op de weg. Er wordt data verkregen uit het voertuig en uit een beeldsensor die wordt toegevoegd aan het voertuig. Deze sensor kijkt naar buiten en verzamelt gegevens over wat er op de weg gebeurt. De data wordt door eigen ontwikkelde algoritmen geanalyseerd en de chauffeur ontvangt actiegerichte, concrete en persoonlijke feedback. In een coaching verslag worden bijzondere omstandigheden genoteerd (zoals slechte planning, slechte nachtrust). Zo is er ook sterke interactie tussen chauffeurs en kantoormedewerkers, maar wordt ook de veiligheid in de gehele organisatie vbeter door een verhoogd bewustzijn.

Wie test dit?
SD-Insights draait bij 2 bedrijven een pilot. Bij transportbedrijf Zwatra uit Delft wordt er geëxperimenteerd met 30 vrachtwagens, tegelijkertijd wordt er bij PostNL in Den Haag een test uitgevoerd onder 25 bestelbusjes.

Video

Foto