Parkeagle

PARKEAGLE heeft een slimme sensor oplossing voor bedrijven en steden om hun parkeercapaciteit efficiënter te benutten en voor automobilisten om snel een vrije plek te vinden.

Voor wie is Park Eagle
Park Eagle is gemaakt voor automobilisten, zodat zij niet meer hoeven rond te rijden op zoek naar een parkeerplek. Dit bespaart tijd en brandstof. Parkeren zonder frustratie.

Wat is het
PARKEAGLE heeft een smart parking oplossing waarmee de parkeerbezetting in een gebied (indoor & outdoor) realtime en 24/7 wordt gemonitord. Op basis hiervan kan inzicht worden verschaft met rapportages & een online dashboard. Deze informatie biedt ondersteuning bij planning, ontwikkeling, budgettering en handhaving van het parkeerbeleid van een gemeente.

De dienst wordt geleverd via een slim netwerk van sensoren. Deze sensoren detecteren geparkeerde auto’s en geven deze informatie realtime door aan elkaar en aan de smartphone van de automobilist. Op een kaart in onze de PARKEAGLE app zien automobilisten vrije parkeerplekken en kunnen zij naar de dichtstbijzijnde plek worden geleid. Door automobilisten te helpen snel en makkelijk een parkeerplaats te vinden, worden gemeenten geholpen met het terugdringen van hun parkeerprobleem.

Waar wordt de pilot gedraait
Parkeagle is met twee pilots bezig. Er wordt een proef gedraaid met de gemeente Rotterdam om de taxistandplaats op Centraal station te monitoren. De tweede proef wordt uitgevoerd in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam om het vrachtwagen parkeerterrein te voorzien van 200 sensoren.

Parkeagle wint de Digital Impact Award

Video

Foto