Nemi

Nemi is een softwareoplossing die de werking van vraagafhankelijke transportdiensten mogelijk maakt. Via een app, een backoffice en een route optimalisatie-algoritme verbetert Nemi de efficiƫntie van collectieve vervoersdiensten in contexten met een lage of onregelmatige vraag.

Nemi is een softwareoplossing die de werking van vraagafhankelijke transportdiensten mogelijk maakt. Via een gebruikers app, een chauffeur app, een backoffice en een route optimalisatie-algoritme verbetert Nemi de efficiƫntie van collectieve weg vervoersdiensten in contexten met een lage of onregelmatige vraag, zoals afgelegen gebieden of gebieden met interne mobiliteit van werknemers.

Om van de service gebruik te maken, is het noodzakelijk om een reservering te maken met vermelding van de vertrek- en bestemmingshaltes, en de dag en het tijdstip van de reis. Vervolgens berekent een algoritme de meest optimale route om aan de bestaande vraag te voldoen, waarbij de niet-gevraagde haltes worden vermeden.

De oplossing is bedoeld voor bedrijven die slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en die hun werknemers een veilig, gemakkelijk en duurzaam mobiliteitsalternatief willen bieden voor hun woon-werkverkeer.

Historisch gezien waren alleen bedrijven met veel middelen in staat om pendeldiensten voor werknemers te betalen. In het huidige en toekomstige scenario waarin thuiswerken voor veel mensen een realiteit is en zal zijn, is het aanbieden van dergelijke diensten economisch nog minder haalbaar geworden. We kunnen een zakelijke mobiliteitsdienst ontwerpen voor bedrijven die in hetzelfde bedrijf of industriepark zijn gevestigd, waardoor ze de exploitatiekosten kunnen delen, de beschikbaarheid van een veilig en gemakkelijk mobiliteit alternatief voor al hun werknemers kunnen garanderen en hun duurzaamheid kunnen waarmaken.