Mypo

Steeds meer wordt er online besteld. Gemakkelijk ‘s avonds kleding bestellen. Vaak worden die bestellingen overdag bezorgd op het moment dat je niet thuis bent. Dan moet het nog een keer worden aangeboden. Op die manier zijn er heel wat extra ritten in de stad. Mypo biedt hiervoor een oplossing. Mypo is een drie startups die is uitgeroepen tot Showcase.

Herken je dit
Je kent het wel, een pakketje besteld maar niemand thuis of in de buurt die het pakketje kan aannemen. Vervolgens moet je weer naar een ophaalpunt om je bestelling op te halen.

Wat is MYPO
MYPO is een slimme brievenbus met een app voor in de stad waarmee consumenten pakketten kunnen ontvangen en retourneren. In een stad mag je niet permanent een grote brievenbus ophangen. Daarom hang je MYPO alleen op wanneer je een pakket verwacht. En daar heb je geen gereedschap voor nodig.

Je hangt hem simpelweg aan je brievenbus aan de buitenkant van je deur en bevestigd hem stevig met een draaiknop aan de binnenkant van de deur. Met de app kan je pakketten aanmelden, notificaties ontvangen wanneer een pakket geleverd is en herinneringen krijgen om je MYPO op te hangen.

Wie is aan het testen
Momenteel draait MYPO een pilot in de Rotterdamse wijk Kralingen. Aan 25 voordeuren zijn verplaatsbare brievenbussen bevestigd waarin de pakketbezorger van DHL pakketjes levert.

Video

Foto