ENSO

ENSO’s missie is om betere banden voor EV’s te ontwikkelen; om lucht- en oceaanvervuiling te verminderen, klimaatverandering te helpen stoppen en de adoptie van elektrische voertuigen en schonere vormen van mobiliteit te versnellen.

ENSO’s missie is om betere banden voor EV’s te ontwikkelen; om lucht- en oceaanvervuiling te verminderen, klimaatverandering te helpen stoppen en de adoptie van elektrische voertuigen en schonere vormen van mobiliteit te versnellen.

Het unique selling point (USP) van ENSO is om onze betere EV-banden te combineren met een beter bedrijfsmodel, een unieke circulaire combinatie die al veel grip heeft gekregen bij toonaangevende EV-autofabrikanten en grote EV-vloten. Dit model stimuleert ENSO rechtstreeks financieel om de uiteindelijke levensduur van elke EV-band te verlengen om de totale inkomsten per band te verhogen, waardoor de hoeveelheid banden vervuiling voor elke gereden kilometer direct wordt verminderd.

De belangrijkste klanten van ENSO zijn EV-Carmakers (OEM’s) en grote EV-Fleets (bijv. bezorgbedrijven, gemeenten, deelauto’s, taxi’s, huurauto’s en toekomstige AV-platforms). De volgende klanten zijn kleinere EV-vloten en individuele EV-rijders, met name EV’s die worden gebruikt in dichtbevolkte stedelijke gebieden met hogere EV-concentraties. De OEM-markt is geconcentreerd rond de top-5-spelers, maar aan de andere kant is de bandendistributie en de verkoop in de aftermarket (B2B & B2C) zeer gefragmenteerd, gedomineerd door kleine en middelgrote bedrijven op lokale markten, waardoor perverse financiële prikkels om te verkopen ontstaan goedkope banden met een hogere marge die meer vervuiling veroorzaken vanwege hun beperkte duurzaamheid.

Banden zijn een grote wereldwijde vervuiler en dragen enorm bij aan koolstofemissies, luchtvervuiling, micro plasticvervuiling in de oceaan, toxiciteit en bergen niet-recyclebaar afval aan het einde van hun levensduur. De snelgroeiende EV-markt vormt ook een nog grotere uitdaging voor onze planeet. EV’s zijn zwaarder en hebben een hoger koppel, slijten sneller en veroorzaken nog meer schadelijke banden vervuiling. Nu de banden vervuiling nog steeds toeneemt en de snelle groei van de acceptatie van EV’s steeds sneller gaat, is het van vitaal belang dat we dit probleem niet negeren en de adoptie van betere EV-banden zo snel mogelijk versnellen.