Dreamwaves

Dreamwaves heeft een intuïtieve navigatie-app ontwikkeld om mensen overal naartoe te leiden door simpelweg geluiden te volgen.

Welk product/dienst levert de startup?
Dreamwaves heeft een intuïtieve navigatie-app ontwikkeld om mensen overal naartoe te leiden door simpelweg geluiden te volgen. We gebruiken augmented reality om virtuele waypoints in de echte wereld te plaatsen en 3D audio om de waypoints op een realistische manier te horen. Om ergens heen te gaan, kun je gewoon een geluid volgen alsof een vriend aan de overkant belt. Dit is een fundamentele verschuiving in het paradigma van navigatie. Het is niet nodig om naar een kaart te kijken en te begrijpen waar u op straat naartoe moet lopen. De gebruikers kunnen overal naartoe gaan zonder naar het scherm te kijken, zonder speciale oriëntatie vaardigheden.

Op welke doelgroep focust de startup zich?
Het product is bedoeld voor iedereen die een betere bewegwijzering wil hebben. Van expats die net naar het buitenland zijn verhuisd en zich nog onzeker voelen over het vinden van hun weg in een nieuwe stad, tot ouderen die onafhankelijk willen zijn maar ook zeker willen zijn dat ze altijd zonder moeite hun weg kunnen vinden tot fietsers die dat wel zouden moeten’ t kijk naar het scherm om eindelijk blinde en slechtziende mensen te zien voor wie navigatie een enorme uitdaging is. De gemeenschappelijke basis is de wens om onafhankelijk te zijn zonder de noodzaak om de weg te vinden.

Welk probleem lost de startup op?
Oriëntatie is een fundamentele uitdaging. Het is altijd een uitdaging geweest om onze weg te vinden naar een nieuwe bestemming of, wanneer een obstakel, zoals een afgesloten straat wegens bouwwerkzaamheden, iemand dwingt een onbekende route te nemen. Smartphones maakten het veel gemakkelijker om ergens heen te gaan. Maar voor sommige mensen die minder tech-affiniteit hebben of in specifieke situaties waar het moeilijk, gevaarlijk of onmogelijk is om het scherm te gebruiken, is het gebruik van de smartphone een grote uitdaging. Deze uitdaging in oriëntatie creëert onzekerheid en leidt vaak tot gebrek aan onafhankelijkheid.

Klik hier voor meer informatie

 

Foto