Dreamwaves

Dreamwaves heeft een intuïtieve navigatie-app ontwikkeld om mensen door het verkeer te leiden. Simpelweg door geluiden te volgen.

Dreamwaves heeft een intuïtieve navigatie-app ontwikkeld om mensen door het verkeer te leiden. Simpelweg door geluiden te volgen. Door middel van augmented reality (AR) worden virtuele waypoints in de echte wereld geplaatst.

Om deze waypoints vervolgens te kunnen horen, wordt gebruik gemaakt van 3D audio geluiden. Hierdoor kun je de waypoints horen alsof een vriend vanaf de overkant belt. Dit is een fundamentele verschuiving in het paradigma van navigatie. Het is niet nodig om naar een kaart te kijken en te begrijpen waar je op straat naartoe moet lopen. Weggebruikers kunnen overal naartoe gaan zonder naar een scherm te hoeven kijken.

De app is bedoeld voor iedereen die snel en moeiteloos de weg wil vinden. Denk hierbij aan toeristen die hun route willen plannen naar een onbekende stad, ouderen die op een veilige manier willen deelnemen aan het verkeer, fietsers die de weg willen vinden zonder continu op hun scherm te hoeven kijken, en natuurlijk blinden en slechtzienden voor wie navigatie een enorme uitdaging is. Uiteindelijk heeft iedereen dezelfde wens om zonder problemen de juiste weg te vinden.

Oriëntatie is een fundamentele uitdaging. Het blijft voor iedereen een uitdaging om de weg te vinden naar een nieuwe bestemming of wanneer bouwwerkzaamheden iemand dwingt om een onbekende route te nemen. Smartphones maken het veel gemakkelijker om ergens heen te gaan. Maar voor personen die weinig affiniteit hebben met technologie en kaartlezen, zijn routekaarten een enorme uitdaging. Vergeet de routekaart! Volg het geluid.