Djustin

Djustin voorkomt afleiding door smartphones door het rijgedrag van de bestuurder effectief te veranderen. Onze aanpak combineert 3 belangrijke elementen: hardware, software en beloningen.

Welk product/dienst levert de startup?
Djustin voorkomt afleiding door smartphones door het rijgedrag van de bestuurder effectief te veranderen. Onze aanpak combineert 3 belangrijke elementen: hardware, software en beloningen. Ten eerste hebben we een slimme houder voor mobiele telefoons ontworpen (het hardware gedeelte) die uw telefoon automatisch detecteert wanneer u uw voertuig instapt. Ten tweede blokkeert onze app (software) veelvoorkomende afleiding van smartphones tijdens het rijden, waardoor handsfree bellen, navigatie, uw favoriete muziek-app, automatische antwoorden en ‘ritbewakingsfuncties; mogelijk zijn. Ten derde: we voegen ons eigen beloningsprogramma toe op basis van wetenschappelijk bewezen gamification. Deze end-to-end-aanpak met beloningen in plaats van straf is wat nodig is om afleiding door smartphones op te lossen. En onthoud: veilig rijden is eco-rijden!

Op welke doelgroep focust de startup zich?
Onveilig gebruik van mobiele telefoons in het verkeer heeft een negatief effect op een breed scala aan organisaties in de mobiliteitsruimte. Djustin volgt een B2B-model en is interessant voor elke organisatie die verkeersongevallen wil voorkomen als gevolg van afgeleid telefoongebruik in auto’s, vrachtwagens, bussen of zelfs trams. Dit bevat:

  • Wagenparkeigenaren en leasemaatschappijen die de veiligheid willen verbeteren en de kosten willen verlagen.
  • Autoverzekeraars die schade willen verminderen of oplossingen willen bieden voor b.v. wagenparken of jonge chauffeurs.
  • Verkeersveiligheidsorganisaties of mobiliteitsserviceclubs.
  • Bedrijven die de naleving van interne veiligheidsvoorschriften willen verbeteren

Welk probleem lost de startup op?
In de afgelopen jaren is afleiding een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen geworden. Onveilig gebruik van mobiele telefoons is de nummer 1 reden voor afgeleid autorijden. In de VS veroorzaakt dit meer ongevallen dan te hard rijden en alcohol! In NL gebruikt 50% van de smartphonebezitters hun toestel in het verkeer. Met 1,3 miljoen doden en tot 50 miljoen gewonden per jaar, houdt een groeiend deel van de verkeersongevallen rechtstreeks verband met afleiding door mobiele telefoons. We weten dat het gevaarlijk en tegen de wet is, maar het is buitengewoon moeilijk om de verleiding te weerstaan. Boetes veranderen het gedrag niet. Anti-afleidings-apps kunnen worden uitgeschakeld. We hebben iets nodig dat werkt!

Klik hier voor meer informatie

Foto