Buus Mobility

Buus is een SAAS-platform voor het organiseren en optimaliseren van shuttle services.

Standplaats: Wieringerwerf (Noord-Holland) 

Welk product of welke dienst levert de startup?
Buus is een SAAS-platform voor het organiseren en optimaliseren van shuttle services. Buus helpt managers van bedrijven om het groepsvervoer van hun werknemers te organiseren, te automatiseren en zo routes efficiënt te plannen.

Voor wie zijn de producten of diensten van de startup bedoeld?
Het is bedoeld voor bedrijven en organisaties met meer dan 100 werknemers die de bereikbaarheid voor hun werknemers willen organiseren en verbeteren door middel van collectief groepsvervoer (shuttle services).
Ook zijn bedrijfsterreinen – waar meerdere bedrijven zijn gelokaliseerd – zeer interessant om het vervoer van hun werknemers te organiseren.
De probleemeigenaar is de ‘mobiliteitsmanager’ van deze bedrijven. Dat is vaak iemand van de afdeling Personeelszaken of Facilities die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van deze taken.

Welk probleem lost de startup precies op?
Hybride werken is noodzakelijk geworden. Maar hybride werken heeft ook een uitdaging: want hoe organiseer je nu het vervoer van je werknemers op een goedkopere manier? Een leaseauto is naast milieu-onvriendelijk ook heel erg kostbaar voor een paar dagen in de week. En openbaar vervoer is geen oplossing voor mensen die niet bij een station wonen. Bedrijven hebben niet de kennis om mobiliteitsoplossingen te bedenken. Bovendien ontbreekt het aan digitale tools die helpen om efficiënte planningen te creëren en deze op een eenvoudige wijze door te voeren en te communiceren aan alle betrokkenen. Buus lost dit probleem op.