Awesems

Awesems’ software maakt laadpalen slim. Elektrisch rijden is goed voor het milieu en een ‘waanzinnige’ ervaring.

Welk product/dienst levert de startup?
Awesems’ software maakt laadpalen slim. Elektrisch rijden is goed voor het milieu en een ‘waanzinnige’ ervaring. Awesems ontwikkelt, installeert, onderhoudt en exploiteert slimme oplaadpunten voor elektrisch vervoer en gericht op een ‘Awesems’ klantervaring. ‘Slim’ omdat de laders verbonden zijn met de backoffice en we zo op afstand zaken kunnen uitlezen en storingen van tevoren kunnen voorspellen en voorkomen. Een lader is fysiek, het is de software die een laadpaal slim maakt. Wij koppelen het laadgedrag bijvoorbeeld aan de energiemarkt, zodat een auto gaat laden wanneer er veel 100% groene energie beschikbaar is tegen het laagste tarief om vervolgens deze energie rechtstreeks op de laadpalen te leveren! 

Op welke doelgroep focust de startup zich?
Eigenaren laadpalen willen beheer steeds vaker in eigen handen. We willen intelligente dingen doen die bijdragen aan het vergemakkelijken en het versnellen van de energietransitie op e-Mobility. Geen mooie verhalen, gewoon doen. We hebben een platform ontwikkeld waar partijen op kunnen die iets willen doen met laadinfrastructuur alsof het hun eigen platform is. Het platform is daarom voor zowel de private partijen zoals bedrijven met één of meerdere vestigingen en een een elektrische wagenpark ,die hun totale laadinfrastructuur en energie willen beheren en publieke partijen zoals gemeenten die een totale beheer en inzicht van hun laadinfrastructuur willen hebben om te sturen in oa de Regionale Energie Strategie. 

Welk probleem lost de startup op?
Eigenaren van laadpalen, bedrijven of overheden, kopen nu hun laadpalen in bij marktpartijen die ook het klantcontact en het beheer overnemen. Tevens zijn de kosten niet altijd even transparant. Eigenaren willen het beheer steeds vaker zelf doen maar ook het klantcontact zelf willen behouden en gebruik maken van aanwezige groene energie. Wij bieden hun de software infrastructuur én transparantie om dit te kunnen doen. Via ons platform kunnen ze zelf aan alle knoppen draaien, het beheer onderdeel maken van hun IT en energie infrastructuur en koppelen aan hun eigen bedrijfsprocessen. Vrijheid staat bij ons op nummer één.

Klik hier voor meer informatie

 

Foto