Appacar

Appacar bezorgt elektrische deelauto’s op maat uit een postcodepool.

Standplaats: Kerkdriel (Gelderland) 

Welk product of welke dienst levert de startup?
Appacar bezorgt elektrische deelauto’s op maat uit een postcode pool. Dat betekent enerzijds nooit meer zoeken naar een beschikbare deelauto of naar een parkeerplek voor de deur en geen vaste parkeerkosten. En anderzijds betekent het minder auto’s op straat, waardoor er minder parkeerruimte nodig is en er dus meer leefruimte overblijft.  

Voor wie zijn de producten of diensten van de startup bedoeld?
De eindgebruikers van Appacar zijn medewerkers van bedrijven en particulieren in gebieden waar het hebben en parkeren van een auto problematisch is. 

Welk probleem lost de startup precies op?
Groei deelvervoer kan veel sneller, door niet alleen de autoloze gebruiker te verbinden, maar door de autobezitter te converteren. Deze verwacht een klantervaring die grenst aan zijn huidige ervaring (auto rijklaar voor de deur) of beter (o.a. keuzemogelijkheden en gemak).
Voor gemeenten betekent het minder druk op de infra voor het plaatsen van hubs, vaste parkeerplaatsen en uitgeven van vergunningen.
Voor aanbieders wordt de inzet van de capaciteit verbeterd (minder stilstaan =meer verdienen) en kan voordelig extra capaciteit worden ingezet.