Huidige startups en uit voorgaande jaren

Sinds 2017 helpt Mobility Lab veelbelovende startups uit binnen- en buitenland op weg met een eerste pilot in de praktijk. Bekijk hier alle startups van Mobility Lab.

Buus Mobility

Buus is een SAAS-platform voor het organiseren en optimaliseren van shuttle services. Buus helpt managers van bedrijven om het groepsvervoer van hun werknemers te organiseren te automatiseren en zo routes efficiënt te plannen.

Buurtstallingen

Buurtstallingen biedt niet op wijk- maar op buurtniveau stallingen aan gevuld met deelvervoer. Denk daarbij aan fietsen, e- bikes, deliverybikes, cargobikes en e-scooters. Zo is er voor elke buurt een passend aanbod.

Swugo

Swugo biedt een abonnementsservice waarmee jouw bestaande fiets elektrisch wordt gemaakt en je zelf geen omkijken hebt naar het onderhoud. Door de lagere instapkosten wordt elektrisch fiesen zo voor meer mensen mogelijk gemaakt.

THEO UG

THEO is Europa’s eerste semi-autonome bezorgrobot, speciaal geschikt voor op fietspaden. THEO kan 20 km/u en kan een vracht van 100kg meenemen.

CMS

CMS staat voor Crowd Managment Service en biedt een mobiliteitsdashboard om in een gebied of op een locatie drukte inzichtelijk te maken of verwachte drukte te voorspellen. Drukte veroorzaakt een trigger in het dashboard op basis waarvan maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid te waarborgen.

WingDriver.inc

WingDriver biedt een app die de veiligheid van chauffeurs ondersteunt met behulp van gezichts- en ooganalyse. Zo worden slaperigheid en afleiding op tijd gedetecteerd en worden ongevallen voorkomen.

FlexiModal

FlexiModal produceert twee soorten zelfontworpen fietskarren voor professionele gebruikers; de BicyLift en de Runner. Beide opleggers kunnen tot 200kg dragen en maken het last mile vervoer van relatief grote vrachten in de binnenstad mogelijk.

Green Caravan

Green Caravan ontwikkelt 100% fossielvrije oplaadhubs voor elektrische auto’s en vrachtwagens, die los van het elektriciteitsnet staan. Zo pakken ze de twee belangrijkste wereldwijde uitdagingen van het opladen van elektrische voertuigen aan: de uitrol van laadinfrastructuur en de fossiele voetafdruk van elektriciteit.

Levante

Levante maakt energie overal toegankelijk door middel van een gepatenteerd, slim, modulair, opvouwbaar en op origami geïnspireerd zonnepaneel. Compact en daardoor handig mee te nemen op weg.