Pilot Citysteps met Roermond Bereikbaar

  • Citysteps
  • Roermond Bereikbaar

Deel dit artikel

Vanaf maandag 10 augustus staan er Citysteps (elektrische steps) in Roermond. 20 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Alternatief voor de auto

Roermond is de eerste stad in Nederland die de Citysteps inzet voor het ritje naar de stad, de zogenaamde ‘last mile’. “Als Roermond Bereikbaar zoeken we steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. De Citystep is een onderdeel van de ‘Fietszomer’ campagne waaronder ook de extra fietsstallingen en de fietsstraat zone in de binnenstad vallen”, aldus Gerard Okhuijsen, programmamanager Roermond Bereikbaar.

Proef duurt tot half september

De proef met de Citysteps duurt tot half september. Bij succes wordt de pilot mogelijk verlengd. De e-steps bieden ook extra mogelijkheden tijdens de afsluiting van de Louis Raemaekersbrug. In het weekend van 17 t/m 21 augustus is de oversteek over de Maas namelijk alleen mogelijk per (brom)fiets, scooter of met de Citystep. Vanuit de P+R op Hatenboer kunnen automobilisten de overstap maken.

RDW goedgekeurd

Citysteps voldoen als enige e-step in Nederland aan het RDW keurmerk. Citysteps zijn overdag van 8.00 uur – 20.00 uur per minuut te huur via een aparte mobiele app. Meer informatie: www.citysteps.app/roermond

Samenwerking

De pilot Citysteps is een initiatief van Roermond Bereikbaar in samenwerking met gemeente Roermond. Citysteps is een Bredaase startup van 4 jonge ondernemers die zorgen voor de levering van de 20 e-steps en de applicatie. De samenwerking tussen Roermond Bereikbaar en Citysteps is tot stand gekomen door Mobilitylab, een mobiliteitsplatform dat startups en overheden verbindt om te komen tot nieuwe oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
18-03-2022

Pilot Pontiflex met gemeente Helmond

Pontiflex plaatste twee duurzame, biocomposieten bruggen voor fietsers en voetgangers in Helmond.

16-03-2022

Pilot Studio RAP met provincie Noord-Brabant

Studio RAP gaat met de Provincie Noord- Brabant een ontwerpend onderzoek doen naar het station Lage Zwaluwe.