Pilot Citysteps met Roermond Bereikbaar

  • Citysteps
  • Roermond Bereikbaar

Deel dit artikel

Vanaf maandag 10 augustus staan er Citysteps (elektrische steps) in Roermond. 20 stuks verdeeld over het Stationsplein, de Markt en op een speciaal hiervoor ingerichte P+R op Hatenboer. Het doel: bezoekers aan de stad verleiden om het eerste en laatste stuk van de reis gezond en duurzaam in te vullen.

Alternatief voor de auto

Roermond is de eerste stad in Nederland die de Citysteps inzet voor het ritje naar de stad, de zogenaamde ‘last mile’. “Als Roermond Bereikbaar zoeken we steeds naar slimme alternatieven voor de auto. Om zo de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. De Citystep is een onderdeel van de ‘Fietszomer’ campagne waaronder ook de extra fietsstallingen en de fietsstraat zone in de binnenstad vallen”, aldus Gerard Okhuijsen, programmamanager Roermond Bereikbaar.

Proef duurt tot half september

De proef met de Citysteps duurt tot half september. Bij succes wordt de pilot mogelijk verlengd. De e-steps bieden ook extra mogelijkheden tijdens de afsluiting van de Louis Raemaekersbrug. In het weekend van 17 t/m 21 augustus is de oversteek over de Maas namelijk alleen mogelijk per (brom)fiets, scooter of met de Citystep. Vanuit de P+R op Hatenboer kunnen automobilisten de overstap maken.

RDW goedgekeurd

Citysteps voldoen als enige e-step in Nederland aan het RDW keurmerk. Citysteps zijn overdag van 8.00 uur – 20.00 uur per minuut te huur via een aparte mobiele app. Meer informatie: www.citysteps.app/roermond

Samenwerking

De pilot Citysteps is een initiatief van Roermond Bereikbaar in samenwerking met gemeente Roermond. Citysteps is een Bredaase startup van 4 jonge ondernemers die zorgen voor de levering van de 20 e-steps en de applicatie. De samenwerking tussen Roermond Bereikbaar en Citysteps is tot stand gekomen door Mobilitylab, een mobiliteitsplatform dat startups en overheden verbindt om te komen tot nieuwe oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
17-03-2022

Pilot Byewaste met Irado

In de wijk Babberspolder in Vlaardingen is in september een proef gestart met het gratis aan huis ophalen van boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel.

18-03-2022

Pilot Captain AI met KPN

Sinds vandaag vaart er een KPN-watertaxi over de Rotterdamse Maas. Nu nog mét kapitein, maar met de ambitie om de boot op termijn autonoom te laten varen, op het netwerk van KPN.