Pilot Blue Line Logistics met Schie

  • Blue Line Logistics
  • Schie

Deel dit artikel

Beide schepen werden gebouwd op de Nederlandse werf Groeneveld. Eens het casco van de ‘Zulu 4’ te water gelaten is, zal het schip verder afgewerkt worden in Nederland.

De ‘Zulu 3’ is ondertussen afgewerkt. “In september gaan de proefvaarten van start. Daarna zal het schip ingezet worden over heel België. We krijgen vragen voor het Albertkanaal, op de Schelde, richting Gent, Brussel, Antwerpen en Hasselt”, zegt Antoon Van Coillie van Blue Line Logistics.

De ‘Zulu 4’, die net als de ‘Zulu 3’ – maar in tegenstelling tot de ‘Zulu’s 1 en 2’ – voorzien is van een platte bodem in plaats van een dubbele romp, zal eveneens overal inzetbaar zijn. “Al onze schepen zijn onderling uitwisselbaar”, zegt Van Coillie. De schepen kunnen zowel palletten als big bags en rolcontainers (voor afvaltransport) vervoeren. Eerder deze week kreeg de ‘Zulu 2’ aan het Asiadok in Antwerpen het bezoek van de deelnemers aan de Urban Logistics Summer School voor een demonstratie.

Nederland

Ook in Nederland slaat het concept van de ‘pallet shuttle barges’ aan. In het najaar is Blue Line Logistics gevraagd voor testvaarten op de Schie in Nederland. “Deze rivier wordt momenteel niet meer gebruikt voor commerciële binnenvaart. In het najaar gaan we er gedurende enkele weken testvaarten maken tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. We willen zowel bouwmaterialen als goederen voor stadsdistributie en afval vervoeren”, besluit Van Coillie.

Andere Pilots

Bekijk alle pilots
16-03-2022

Pilot Figo met gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer doet met Figo een pilot om studenten van de Haagse hogeschool via het platform toegang te geven tot meer mobilteitsdiensten in de buurt.

20-03-2022

Pilot Flickbike met Havenbedrijf Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam en FlickBike, startup van Mobility Lab, zijn een pilot gestart met deelfietsen in het Botlekgebied.