Yunex Traffic wint de World Smart City Award in the categorie “Mobility”

  • Yunex Traffic

Deel dit artikel

Yunex Traffics heeft de World Smart City Award gewonnen in de categorie mobiliteit. Het bedrijf ontving de prijs voor hun project ‘DIGI-V’. Dit intelligente verkeersmanagementsysteem zorgt voor minder files en uitstoot door verkeer en omgevingsdata aan elkaar te linken. De prijs werd afgelopen week in Barcelona uitgereikt en is in het leven geroepen om innovatieve projecten te belonen die steden duurzamer en leefbaarder maken.

Yunex Traffic heeft samen met haar dochteronderneming Aimsun de World Smart City Award gewonnen in de categorie “Mobiliteit” op de Smart City Expo in Barcelona voor het project “Digitalisering van het verkeer” (DIGI-V) in Wiesbaden.

Innovatieve projecten, ideeën en strategieën eren die steden over de hele wereld leefbaarder en duurzamer maken: dat is het doel van de World Smart City Awards, die jaarlijks worden uitgereikt op het Smart City Expo World Congress. In 2022 hebben bedrijven en organisaties uit meer dan 60 landen zich aangemeld voor de awards. In de categorie “Mobiliteit” was Yunex Traffic de winnaar van de drie finalisten met zijn DIGI-V-project.

DIGI-V maakt wegen slimmer en steden groener
DIGI-V is in 2021 geïmplementeerd door Yunex Traffic samen met dochteronderneming Aimsun. Het doel van het project was om de vervuiling in de stad te verminderen en zo de levenskwaliteit in Wiesbaden te verhogen. Daartoe installeerde Yunex Traffic een milieugevoelig verkeersmanagementsysteem in de stad en voorzag het honderden faciliteiten van de nieuwste verkeerstechnologie.

Met behulp van intelligente sensoren en detectoren meet het nieuwe verkeersmanagementsysteem verontreinigende stoffen zoals stikstofoxide en fijnstof, weergegevens of verkeersdichtheid en herkent het verkeerstypen zoals auto’s, fietsers en voetgangers.

Op basis van deze gegevens regelt het systeem het verkeer ten behoeve van het milieu en informeert het weggebruikers via dynamische verkeersborden over optimale snelheid en weggebruik. Het resultaat: minder files, vlottere doorstroming, lagere uitstoot.

“In Wiesbaden hebben we bereikt waar veel steden over de hele wereld aan werken: verbeterde luchtkwaliteit, verminderde verkeersemissies en daarmee de levenskwaliteit in de stad. DIGI-V is daarom een baanbrekend vuurtorenproject voor alle steden in Europa Ik ben erg blij dat dit nogmaals wordt onderstreept door de World Smart City Award”, zegt Markus Schlitt, CEO van Yunex Traffic.

Bron: Yunnex Traffic

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
15-09-2019

Elektrische buurtbakfiets Cargoroo live in<br>Den Haag

De elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo zijn vanaf zondag 15 september beschikbaar voor bewoners in Den Haag. In negen Haagse buurten verschijnt dit handige alternatief voor de auto in het straatbeeld.

29-06-2022

Dreamwaves adds bike interface to 3D audio navigation app

Technology start-up, Dreamwaves, has added a new bike interface to waveOut, its spatial audio and augmented reality navigation app.