Waarom zijn elektrische deelbakfietsen superhandig?

  • Cargoroo

Deel dit artikel

De meeste Utrechters kennen ze inmiddels wel: de elektrische bakfietsen van Cargoroo. Maar waar zijn die knalgele buurbakfietsen nou precies zo handig voor? Indebuurt Utrecht noemt 5 redenen op!

De elektrische bakfietsen van Cargoroo vind je in de meeste wijken in het centrum van Utrecht. Deze buurtbakfietsen kun je voor een kort ritje heel makkelijk huren via de app van Cargoroo. Je kiest een fiets in de buurt en je kunt gelijk wegrijden. Na gebruik zet je ‘m weer op dezelfde plek terug en klaar is Kees!

1. Geen gedoe met parkeren

Even snel op en neer naar de bouwmarkt, boodschappen doen, of met de kids een bezoekje brengen aan de kinderboerderij: als je met de auto weggaat is dat een heel gedoe voor een kort ritje. Je moet altijd weer een parkeerplek vinden, soms ook nog eens best ver van je bestemming. Om nog maar te zwijgen over de flinke parkeerkosten die je in het centrum betaalt. Met de bakfietsen van Cargoroo blijven deze frustraties je bespaard: je fietst helemaal tot aan de deur.

2. Laden maar!

Of je nou een stel kinderen moet vervoeren naar het hockeyveld of een lading nieuwe planten hebt gescoord voor je balkon: soms heb je gewoon echt wat meer ruimte nodig op de fiets. Hoe handig is het dan om een elektrische bakfiets te pakken? Hier kan je kratjes bier in kwijt, kinderen, planten, honden, apparatuur, noem maar op! Doordat de fiets elektrisch is fiets je ook met een volle bak zo licht als een veertje.

3. Goed voor de portemonnee

De bakfietsen zijn naast heel praktisch ook nog eens een stuk goedkoper dan de auto. Met de stijgende benzineprijzen scheelt het je heel wat benzine om af en toe de auto te laten staan en op de bakfiets te stappen. Met de bakfietsen van Cargoroo ben je €0,07 per minuut kwijt, wat neerkomt op maar €4,20 per uur. Je betaalt precies zo lang als je ‘m gebruikt en geen minuut langer.

4. Groene keus

Naast het feit dat het vandaag de dag heel wat in je portemonnee scheelt om de fiets te pakken, is het ook nog eens een groene keus: de elektrische bakfietsen zijn geen milieuvervuilers. Neem eens een leuke route door het bos en geniet van de frisse lucht!

5. Meer (adem)ruimte

Als we allemaal wat vaker de bakfiets zouden pakken, zou dat enorm veel ruimte schelen. Auto’s nemen zo’n 60% van de ruimte in, maar staan wel 95% van de tijd stil: dat is echt zonde van de ruimte! En wist je dat meer dan de helft van de autoritten in het centrum zijn te vervangen voor een ritje met de bakfiets? Bovendien maken auto’s de lucht vies en is het veel fijner om schone lucht in te ademen.

Zo pak je ook de bakfiets

Wil je ook razendsnel op en neer mét bagage? Download de app van Cargoroo en zie snel waar bij jou in de buurt de e-bakfiets te vinden is. Op de website vind je alle instructies over het gebruik van de bakfiets. Klaar? Trappen maar!

Bron: lees dit artikel op de website van indebuurt Utrecht. 

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
08-11-2020

Gemeente ’s-Hertogenbosch en Mobility Sensing verzamelen samen verkeersdata in de stad

Op verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch testen wij een jaar lang met Streetsense de verkeersstroom en enkele externe factoren die ook effect hebben op het verkeer, zoals temperatuur en neerslag

15-11-2020

Rotterdam Ahoy blikt terug op de pilot met Tiler

Samen met startup Tiler (voorheen Fesla) deed zij een pilot waarbij ze de oplaadtegel voor e-bikes uitprobeerden. Wij vroegen Ellery Landheer - van der Schraaf van Ahoy om ons hier iets meer over te vertellen.