Eerste laadstation voor vrachtwagens in Almere

  • LEAP24

Deel dit artikel

Het eerste commerciële elektrische laadstation van Nederland voor vrachtwagens en bestelbussen is geopend op bedrijventerrein Gooisekant in Almere. Het bedrijf LEAP24 denk dat de vraag de komende jaren sterk zal groeien naar dit soort stations.

“Vanaf 2025 gaan bestel- en vrachtauto’s al geweerd worden in de grote steden”, legt oprichter van LEAP24, Pelle Schlichting uit. “En eigenlijk is dat in energietermen overmorgen. En ook in autotermen, want hoelang doe je met een voertuig? Als je nu een dieselvoertuig koopt dan betekent dat dat je over een paar jaar in de problemen komt in de grote steden.”

De keuze voor Almere is dan ook niet toevallig. “Almere krijgt een speciale uitdaging omdat deze stad in de toekomst allerlei zero-emissies zones moet gaan bedienen in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Dat allemaal samen maakt dit tot een hele goede eerste plaats”, aldus Schlichting.

Overigens kunnen personenauto’s ook terecht bij de laadstations van LEAP 24. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben.

Bron: lees dit artikel op de website van Omroep Flevoland.

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
18-12-2021

​Met mobiliteitsvraagstukken moet je niet wachten tot 2040

Veel overheden en bedrijven hebben mobiliteitsdoelstellingen die ze moeten halen voor 2030 of 2040. Maar daar moeten ze dus nu al mee bezig zijn. Dat gebeurt ook. Er zijn genoeg mobiliteitsvraagstukken waar al fantastische oplossingen voor zijn.

07-12-2022

Een samenwerking met mooi resultaat

Op woensdag 23 november vond het laatste Mobility Lab event van dit jaar plaats voor de startups bij Connekt in Delft. Tijdens het #ConnektAffiliationEvent kregen onze startups de kans om in contact te komen met het netwerk van Connekt.