Eerste laadstation voor vrachtwagens in Almere

  • LEAP24

Deel dit artikel

Het eerste commerciële elektrische laadstation van Nederland voor vrachtwagens en bestelbussen is geopend op bedrijventerrein Gooisekant in Almere. Het bedrijf LEAP24 denk dat de vraag de komende jaren sterk zal groeien naar dit soort stations.

“Vanaf 2025 gaan bestel- en vrachtauto’s al geweerd worden in de grote steden”, legt oprichter van LEAP24, Pelle Schlichting uit. “En eigenlijk is dat in energietermen overmorgen. En ook in autotermen, want hoelang doe je met een voertuig? Als je nu een dieselvoertuig koopt dan betekent dat dat je over een paar jaar in de problemen komt in de grote steden.”

De keuze voor Almere is dan ook niet toevallig. “Almere krijgt een speciale uitdaging omdat deze stad in de toekomst allerlei zero-emissies zones moet gaan bedienen in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Dat allemaal samen maakt dit tot een hele goede eerste plaats”, aldus Schlichting.

Overigens kunnen personenauto’s ook terecht bij de laadstations van LEAP 24. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben.

Bron: lees dit artikel op de website van Omroep Flevoland.

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
13-05-2020

IM Efficiency maakt van vrachtwagens mobiele zonneparken

Vervoerders kunnen binnenkort zo’n 6.000 kilo CO2 en 2.500 euro aan brandstof per jaar besparen door daken van vrachtwagens te voorzien van zonnepanelen. IM Efficiency, producent van ‘SolarOnTop’, werkt samen met een aantal grote transporteurs aan een laatste praktijkproef. Voor de commerciële introductie van SolarOnTop zijn investeerders uit Nederland en België aangetrokken. IM Efficiency verwacht in de Benelux op korte termijn zo’n 4.000 trailers van zonnepanelen te voorzien.

30-08-2022

Datastad Den Bosch test IoT-sensortechnologie voor beter zicht op verkeersintensiteit en rijsnelheden

Data en slimme technologie inzetten om het verkeer in ’s-Hertogenbosch schoner, veiliger en comfortabeler te maken voor iedereen, dat was het uitgangspunt van een proef waarmee de gemeente in 2020 startte samen met Mobility Sensing, leverancier van IoT-sensortechnologie.