Eerste laadstation voor vrachtwagens in Almere

  • LEAP24

Deel dit artikel

Het eerste commerciële elektrische laadstation van Nederland voor vrachtwagens en bestelbussen is geopend op bedrijventerrein Gooisekant in Almere. Het bedrijf LEAP24 denk dat de vraag de komende jaren sterk zal groeien naar dit soort stations.

“Vanaf 2025 gaan bestel- en vrachtauto’s al geweerd worden in de grote steden”, legt oprichter van LEAP24, Pelle Schlichting uit. “En eigenlijk is dat in energietermen overmorgen. En ook in autotermen, want hoelang doe je met een voertuig? Als je nu een dieselvoertuig koopt dan betekent dat dat je over een paar jaar in de problemen komt in de grote steden.”

De keuze voor Almere is dan ook niet toevallig. “Almere krijgt een speciale uitdaging omdat deze stad in de toekomst allerlei zero-emissies zones moet gaan bedienen in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Dat allemaal samen maakt dit tot een hele goede eerste plaats”, aldus Schlichting.

Overigens kunnen personenauto’s ook terecht bij de laadstations van LEAP 24. In 2026 wil het bedrijf zo’n tweehonderd locaties in Nederland hebben.

Bron: lees dit artikel op de website van Omroep Flevoland.

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
02-03-2021

Gezocht: startups die klaar zijn om te testen

Na 4 succesvolle edities werd op 1 maart Mobility Lab 2021 gelanceerd. Startups met een innovatief idee op het gebied van mobiliteit kunnen zich vanaf nu aanmelden

05-07-2022

19 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2022

Uit 41 aanmeldingen zijn 19 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2022. Zij gaan de komende maanden aan de slag om samen met bedrijven of overheden hun oplossing voor uiteenlopende mobiliteitsproblemen te gaan testen.