Pilot Mobimiles en Erasmus MC van start: Startup Mobimiles beloont medewerkers voor duurzame ideeën

  • Mobimiles

Deel dit artikel

De komende maanden gaat Mobility Lab deelnemer Mobimiles aan de slag om duurzaam reisgedrag onder medewerkers van het Erasmus MC te belonen. Samen met de Verkeersonderneming slaat Mobimiles de handen ineen om tijdens de Erasmus MC ‘Week van de Duurzaamheid’ op zoek te gaan naar het meest innovatieve, haalbare en circulaire idee om de organisatie verder te verduurzamen.

Inspanning wordt beloond
Tijdens de Week van de Duurzaamheid (10 t/m 14 oktober) lanceert het Erasmus MC in Rotterdam het ‘Duurzaam Erasmus MC idee 2021’, een wedstrijd waarbij alle inzendingen welkom zijn en beoordeeld worden op originaliteit, uniciteit, toepasbaarheid, haalbaarheid (binnen een jaar te implementeren) en circulariteit. In samenwerking met de Verkeersonderneming ontvangen de eerste 25 indieners van een goed idee een bedankje voor hun inspanning, namelijk: twee maanden gratis gebruik maken van het spaarprogramma Mobimiles. Op deze manier krijgt Mobimiles de kans om haar innovatie te testen in de praktijk en worden medewerkers van het Erasmus MC gemotiveerd om deel te nemen aan het beste duurzame idee van 2021.

Mobimiles: sparen voor duurzame cadeaus
Mobimiles is een nieuw beloningsprogramma voor medewerkers die op een duurzame manier van, naar en voor het werk reizen. Fietsen, lopen, het openbaar vervoer, elektrisch rijden: het valt allemaal onder duurzaam reizen, zolang het maar geen CO2 of fijnstof uitstoot. Deze duurzame ritten worden beloond met Mobimiles, oftewel spaarpunten. Op elk gewenst moment kan een werknemer deze punten in de webshop inwisselen worden voor een duurzaam cadeau: van bio-bidons tot duurzaam geproduceerde fietskleding. Hans-Peter Schilte, projectmanager duurzaamheid vertelt waarom het Erasmus MC de pilot ondersteunt: ”Gezien het duurzame karakter doet het Erasmus MC graag mee aan deze pilot van Mobimiles en is het fantastisch dat dit gecombineerd kan worden met de activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Week van de Duurzaamheid.”

 

Hoe gaat de pilot in zijn werk?
Gedurende de maanden november en december 2021 gaan de eerste 25 idee-indieners van het Erasmus MC hun duurzame reizen registeren in een app. Op deze manier worden de duurzame ritten omgezet in Mobimiles, oftewel digitale punten voor het aantal afgelegde duurzame kilometers. Na afloop wisselen de medewerkers de gespaarde in voor een duurzaam cadeau of activiteit in de Mobimiles webshop. Uiteraard geldt: hoe meer duurzame kilometers zijn afgelegd, hoe meer gespaarde Mobimiles en hoe meer keus in de webshop. Mobimiles oprichter Teus van Grootveld is enthousiast over de pilot: “Dit is een prachtige testcase voor ons. We zijn erg benieuwd naar de reacties van deelnemers over het sparen en de inhoud van de webshop. Zo krijgen wij input om ons initiatief verder te optimaliseren”.

Vanaf 8 oktober is op de website www.mobimiles.nl alles te vinden over dit nieuwe initiatief en de pilot met Erasmus MC.

Over Mobility Lab
Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Beide programma’s zijn samenwerkingsverbanden met diverse overheden als partners en richten zich op een betere bereikbaarheid van hun regio. Daarnaast is Brainport Eindhoven sinds 2018 partner binnen het project. Dit jaar is ook de provincie Limburg aangesloten als partner. Mobility Lab is opgericht in 2017 en beleeft dit jaar de vijfde editie. Mobility lab koppelt mobiliteitsstartups aan een aansprekende eerste klant.  Mobimiles is een van de deelnemende startups van dit jaar. Meer informatie is hier te vinden.

 

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
28-11-2022

Yunex Traffic wint de World Smart City Award in the categorie "Mobility"

Yunex Traffics heeft de World Smart City Award gewonnen in de categorie mobiliteit.

05-07-2022

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber samen verder

MyWheels en Amber bundelen de krachten en gaan de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen. Met als doel de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken.