Nederlands snellaadnetwerk voor bestel- en vrachtwagens groeit met investering snel door in binnen- en buitenland

  • LEAP24

Deel dit artikel

Aanbieder van duurzame beleggingen Meewind participeert vanaf vandaag in het netwerk van snellaadstations voor bestel- en vrachtwagens, LEAP24. Met een investering van 15 miljoen euro wil Meewind bijdragen aan de uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Tevens zijn er afspraken gemaakt over langjarige ondersteuning van de groei.

In 2025 voeren dertig grote Nederlandse steden een zero-emissiestadsdistributiezone in. Daardoor hebben bedrijfsmatige gebruikers locaties nodig om hun voertuigen snel te kunnen opladen, wat voor Meewind een belangrijke aanleiding is om in het bedrijf te investeren.

Niels van Heesewijk, investeringsmanager bij Meewind, zegt hierover het volgende: “Steeds meer steden willen een zero-emissiestadsdistributiezone invoeren, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om deze ambities waar te kunnen maken, zijn zowel steden als bedrijven in grote mate afhankelijk van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur. Leap24 heeft inmiddels bewezen dat het in staat is om op relatief korte termijn snellaadstations voor zakelijk verkeer te bouwen. Door nu te investeren, dragen de participanten van het Energie Transitiefonds direct bij aan de uitbreiding van het netwerk tot veertig locaties in Nederland en de eerste locaties die in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland openen.”

‘Kip-en-eiprobleem’ doorbroken
Begin februari haalde LEAP24 nog een investering van 4,25 miljoen euro binnen. De investeerders uit deze ronde hebben ook nu kapitaal ingebracht, wat het totale bedrag van deze nieuwe investeringsronde uit laat komen op 16,7 miljoen euro. Dat het bedrijf zo populair is, komt volgens LEAP24-oprichter Pelle Schlichting om de heel simpele reden dat zij het ‘kip-en-eiprobleem’ doorbreken.

Schlichting: “De zero-emissiestadsdistributiezones zijn een feit, maar met name in de grote steden is het voor veel ondernemers niet haalbaar om de bestel- en/of vrachtauto’s op eigen terrein op te laden. De opzet van de LEAP24-laadstations – ruime laadplaatsen, geschikte bestrating en het feit dat wij snel een bovengemiddeld aantal laadplaatsen kunnen plaatsen – zorgt ervoor dat wij als een van de weinige spelers in Nederland dit kip-en-eiprobleem kunnen doorbreken. Deze nieuwe investeringsronde stelt ons in staat om nog sneller internationaal op te schalen en zo een belangrijke bijdrage aan het versnellen van de energietransitie te leveren.”

Bron: Transport-Online

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
21-02-2022

Straks ook elektrische deelbakfietsen in Eindhoven? Cargoroo heeft interesse en ook de gemeente wil het graag

Er rijden al deelsnorfietsen, deelbrommers, deelauto’s en elektrische deelfietsen maar als het aan de gemeente ligt, krijgen Eindhovenaren ook de beschikking over elektrische deelbakfietsen. Aanbieder Cargoroo laat weten interesse te hebben.

13-05-2020

IM Efficiency maakt van vrachtwagens mobiele zonneparken

Vervoerders kunnen binnenkort zo’n 6.000 kilo CO2 en 2.500 euro aan brandstof per jaar besparen door daken van vrachtwagens te voorzien van zonnepanelen. IM Efficiency, producent van ‘SolarOnTop’, werkt samen met een aantal grote transporteurs aan een laatste praktijkproef. Voor de commerciële introductie van SolarOnTop zijn investeerders uit Nederland en België aangetrokken. IM Efficiency verwacht in de Benelux op korte termijn zo’n 4.000 trailers van zonnepanelen te voorzien.