Elektrische buurtbakfiets Cargoroo live in
Den Haag

Deel dit artikel

De elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo zijn vanaf zondag 15 september beschikbaar voor bewoners in Den Haag. In negen Haagse buurten verschijnt dit handige alternatief voor de auto in het straatbeeld. Met een grote laadbak, gordeltjes voor drie kinderen, MaxiCosi adapters en een actieradius van 100 kilometer is de elektrische buurtbakfiets het praktische en milieuvriendelijke vervoersmiddel voor gezinnen en ondernemers.

Op zondag 15 september laat Cargoroo deze internationaal onderscheiden mobiliteitsoplossing op het Koningsplein zien aan iedereen die geïnteresseerd is. Tussen 12.30 en 13.30 uur is het mogelijk een proefrit te maken. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan de initiatiefnemers van Cargoroo en aan buurtbewoners die de afgelopen periode deelnamen aan de testfase. Wethouder Van Asten geeft het startsein van de nieuwe e-bakfiets voor Den Haag.

Vijftig elektrische bakfietsen, negen buurten
Vanaf zondag 15 september staan de elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo in negen Haagse wijken klaar om te worden gebruikt. Aanmelden voor Cargoroo is eenvoudig. Nieuwe gebruikers kunnen straks de app downloaden en na registratie meteen een buurtbakfiets reserveren. De negen wijken zijn geselecteerd in overleg met de gemeente Den Haag. Het zijn buurten waar veel mensen vermoedelijk gebruik willen maken van de bakfiets. De wijken waar Cargoroo start zijn: Statenkwartier, Geuzenkwartier, Sweelinckplein-buurt, Koningsplein-buurt, Bomenbuurt, Bloemenbuurt, Valkenboskwartier, Zeeheldenkwartier en Bezuidenhout.

Cargoroo: hét alternatief
Cargoroo – een Amsterdamse startup en een van de deelnemende startups aan Mobility Lab 2019 – verhuurt momenteel al elektrische buurtbakfietsen via een pilot in Haarlem. Initiatiefnemers Jaron Borensztajn, Jelle Maijer en Erik de Winter willen met Cargoroo mensen verleiden anders te kijken tegen mobiliteit in de drukke binnensteden. Automobilisten in de Haagse binnenstad zijn lang onderweg, hun gemiddelde snelheid komt zelden boven de 25 kilometer per uur uit. Daarnaast bedraagt in zo’n 80 procent van alle autoritten de afstand minder dan 20 kilometer. Voor die afstanden is de elektrische bakfiets van Cargoroo een geschikt alternatief. De bakfiets biedt gebruikers de vrijheid en zelfstandigheid van betrouwbaar en praktisch stadsvervoer, parkeergemak en maakt hen minder afhankelijk van de auto.

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
01-06-2023

Al je reizen via één app: zo speelt FIGO in op jonge professionals (en studenten)

Om zakelijk reizen met een mobiliteitsapp tot een succes te maken, heb je twee dingen nodig: een soepele gebruikerservaring, én jonge gebruikers. Dat is tenminste de filosofie achter FIGO, zo legt Renske Wytzes uit in de nieuwste editie van De Ondernemer Onderweg.

11-04-2022

Flytz Mobility start pilot!

Driehonderd studenten testen vanaf dinsdag een nieuw reisproduct. Ze hoeven niet langer meer in te checken met hun ov-chipkaart, maar maken gebruik van een app. Ze kunnen daarmee ook deelvervoersmiddelen huren.