Dozijn startups in vierde editie Mobility Lab

Deel dit artikel

De vierde editie van Mobility Lab is ten einde. Hét startup-programma op het gebied van mobiliteit ontving begin dit jaar maar liefst 56 aanmeldingen. Na speeddates met potentiële launching customers konden twaalf startups door. De startups wisten dit jaar bijna een miljoen euro op te halen aan funding.

Twaalf startups bij Mobility Lab

Van de 56 aanmeldingen begin 2020 werden er 25 geselecteerd voor het programma van Mobility Lab. Aan hen de uitdaging om via online speeddates aansluiting te vinden bij een van de uitdagingen van de launching customers zoals RET, provincie Brabant, Irado en Dura Vermeer. Gedurende het 9 maanden durende programma krijgen de startups ondersteuning bij het vinden van een launching customer, maar ook bij marketing en communicatie of het vinden van funding. Uiteindelijk waren er twaalf startups die ondanks de coronacrisis binnen Mobility Lab aan de slag konden met het opzetten van pilots, het ophalen van financiering of het doorontwikkelen van een prototype.

Twee startups uitgelicht

Byewaste: Deze startup richt zich op het recyclen van elektronisch afval. Onlangs startten zij een pilot in Vlaardingen waarbij ze een ophaalsysteem introduceerden dat het voor inwoners makkelijker maakt om onder andere elektronisch afval te recyclen.

Citysteps: Deze startup heeft het eerste deelconcept met elektrische steps in Nederland. Citysteps draait momenteel een pilot in Roermond die aansloot bij een tijdelijke afsluiting van de Maasbrug. De eerste pilot was een succes en is inmiddels verlengd.

Voor de hele lijst kijk je hier.

Mobility Lab al jaren bezig

Mobility Lab is vier jaar geleden gestart als een initiatief van De Verkeersonderneming. Inmiddels hebben SmartwayZ.NL (Zuid-Nederland) en ZO Slim Bereikbaar (Brabant) zich aangesloten bij dit initiatief.

Doel van het Mobility Lab is om startups in het werkveld van mobiliteit vooruit te helpen. De startups worden gedurende een half jaar geholpen met onder andere een concrete pilotomgeving en communicatie en marketingexpertise.

 

Bron: lees dit artikel op de website van Dutch Cowboys

Ander nieuws

Bekijk ouder nieuws
04-07-2019

Captain AI ontvangt UNIIQ-investering voor ontwikkeling autonoom varen

Captain AI, ontwikkelaar van software om veilig autonoom te kunnen varen, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ voor de verdere ontwikkeling van de eerste volledig autonome schepen

05-07-2022

19 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2022

Uit 41 aanmeldingen zijn 19 startups geselecteerd voor Mobility Lab 2022. Zij gaan de komende maanden aan de slag om samen met bedrijven of overheden hun oplossing voor uiteenlopende mobiliteitsproblemen te gaan testen.