High Tech Campus

  • High Tech Campus

Deel dit artikel

Zien met je oren. Het kan. Start-up Dreamwaves experimenteert op de High Tech Campus in Eindhoven met een app die je navigeert naar je bestemming op basis van slimme geluiden. 

Dreamwaves heeft een intuïtieve navigatie-app ontwikkeld om mensen door het verkeer te leiden, simpelweg door geluiden te volgen. De start-up timmert hard aan de weg en heeft gebruikers nodig om hun ervaringen terug te koppelen en die te verwerken in de verdere ontwikkeling van de app, die waveOut heet.

High Tech Campus Eindhoven gaat die mogelijkheid bieden. Het doel is om de campus toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden, maar ook voor gebruikers die geen visuele beperking hebben. Zij kunnen zich met behulp van de app ook gemakkelijk van het ene gebouw naar het andere gebouw bewegen.

Andere launching customers

Bekijk alle launching customers

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Een jaar lang testte de gemeente ‘s-Hertogenbosch de slimme wegdeksensoren van Mobility Sensing. Deze sensoren leverden informatie over verkeersstromen en andere factoren die het verkeer beïnvloeden (zoals temperatuur en neerslag).

Erasmus MC

De komende maanden gaat Mobility Lab deelnemer Mobimiles aan de slag om duurzaam reisgedrag onder medewerkers van het Erasmus MC te belonen.